Projektbeskrivning

I detta avsnitt monteras IsoTimber-stommen.

Anja och Filippas hållbara drömhus

Utanför Umeå alldeles vid havet växer en hållbar husdröm fram. Huset är ritat av Ylva Rosvall på VARG Arkitekter och fångar Anja Pärson & Filippa Rådin önskemål om ett hus som smälter in i omgivningen, inte kompromissar med komfort och lyx men samtidigt tar ett rejält kliv mot ett sunt och hållbart byggande. Huset skall stå i generationer och kunna flyttas i framtiden om det behövs. Hela projektet sätter stora krav på materialval, design och långsiktighet.

Följ hela bygget på deras Youtube-kanal:
https://www.youtube.com/watch?v=tCqwrmOn2Sg

”Alltså det kanske kommer att bli typ världens mest hållbara hus”

Projektdetaljer

BYGGÅR

2021 –

Typ av byggnad

Villa

ARKITEKT

Ylva Rosvall – VARG Arkitekter

ENTREPRENÖR

Urpiala Bygg Umeå

Bildgalleri

 

Följ bygget på Youtube

Alla kan följa husprojektet från idé-skiss till färdigt hus. Anja och Filippa har valt att producera en miniserie som syftar till att dela och sprida tankarna, processen och resultatet av resan att bygga ett hållbart drömhus. Hur svårt kan det vara? Titta och se själv!

Koljern

Anja och Filippa har valt Koljern med 300 mm Foamglas T3+ som grund. Koljern är isolerande och självbärande byggelement möjliggör helt nya lösningar som ersätter isolerade betongkonstruktioner. Tillverkade med Foamglas® som ger ett cirkulärt och miljöriktigt byggande som håller länge.

Här kan ni se ett litet klipp från Koljern Nordic (www.koljernnordic.se):